ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΟΡΙΑ ΣΑΣ

Αρχική/Uncategorized/ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΟΡΙΑ ΣΑΣ
Στόρια

 

Από τη ζεστασιά που αποπνέει η φυσικότητα του ξύλου ως την απλότητα του PVC ή του αλουμινίου, πάντα υπάρχει κάποιος τύπος περσίδας που ταιριάζει σε κάθε οικιακό ή επαγγελματικό χώρο.

 Ας δούμε λοιπόν για ποιον χώρο ενδείκνυται το κάθε υλικό!

 

ΜΠΑΝΙΟ

Στόρια Όπως και στην κουζίνα έτσι και στο μπάνιο, τα στόρια δεν είναι εντελώς εκτεθειμένα, χρειάζεται όμως να αντιστέκονται στη ζέστη και την υγρασία που δημιουργείται στον χώρο. Οι υδρατμοί του ζεστού νερού μπορεί να παραμείνουν πάνω στα φύλλα του στορ, οπότε η επιλογή του ξύλου δεν αποτελεί σοφή κίνηση, διότι η απορρόφηση του νερού θα πετσικάρει την περσίδα. Δύο ανθεκτικά και εύκολα στο καθάρισμα υλικά που συνιστώνται, είναι το αλουμίνιο και το PVC.

 

 

 

 

ΚΡΕΒΑΤΟΚΑΜΑΡΑ

Στόρια

Πολλά δωμάτια είναι αποδέκτες έντονης ηλιοφάνειας. Αν και το δικό σας ανήκει σε αυτή την κατηγορία, χρειάζεστε κάτι που θα μπλοκάρει και θα μειώνει τη ζέστη, απεγκλωβίζοντάς την από το χώρο σας. Εξίσου σημαντικός παράγοντας είναι η προστασία της ιδιωτικότητας του δωματίου. Ταυτόχρονα επιθυμείτε κάτι που θα δένει αρμονικά με το χώρο και φυσικά θα αντανακλά το προσωπικό σας στυλ. Η ιδανική λύση είναι κάτι εύκολο στο χειρισμό που θα ρυθμίζει την ηλιοφάνεια του χώρου στο δικό σας επιθυμητό επίπεδο. Ξεκάθαρα νικητής εδώ δεν είναι άλλος από ένα ξύλινο στορ.

 

 

 

 

 

 

ΠΑΙΔΙΚΟ ΔΩΜΑΤΙΟ

ΣτόριαΜε μικρά παιδιά να τριγυρνούν μέσα στο σπίτι, η προστασία και η ασφάλειά τους αποτελούν αρχική προτεραιότητα. Τα κορδόνια και οι αλυσίδες πρέπει να εγγυώνται την παιδική ασφάλεια. Επίσης το στορ πρέπει να είναι κατασκευασμένο από ανθεκτικό υλικό για να αντέξει στην καθημερινή επαφή με τους μικρούς μας φίλους. Η αλήθεια είναι πως η απόφαση και η επιλογή περσίδας για ένα παιδικό δωμάτιο, αποτελεί γρίφο για τους γονείς! Θα τολμήσουμε να προτείνουμε όμως, ως την καλύτερη λύση, μία ρολοκουρτίνα.

 

 

 

 

 

 

ΚΟΥΖΙΝΑ

Στόρια

Ακόμη κι αν έχετε πιο στενή σχέση με το έτοιμο φαγητό παρά με την κουζίνα σας, ένα κατάλληλο είδος περσίδας είναι απαραίτητο και εδώ. Όπως και στο μπάνιο, έτσι και εδώ, θέλουμε να προστατεύσουμε το στορ από τους υδρατμούς και την υγρασία που σωρεύεται στο χώρο. Οπότε οι καλύτερες λύσεις και για εδώ, είναι το PVC ή το αλουμίνιο.

 

 

 

ΣΑΛΟΝΟΤΡΑΠΕΖΑΡΙΑ

Στόρια

Φτάσαμε στο δωμάτιο, το οποίο μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε και ως πολλαπλών χρήσεων, οπότε εδώ η επιλογή είναι καθαρά δική σας! Η πρότασή μας επικεντρώνεται στο να διαλέξετε κάτι που θα συμπληρώνει το χώρο σας. Από τη μία, το ξύλο προσφέρει ζεστή και φυσική αίσθηση και από την άλλη το αλουμίνιο προσφέρει επιλογές σε φάρδος καθώς και τεράστια γκάμα χρωμάτων που σας παρέχουν τη δυνατότητα συνδυασμών, με τη γενικότερη εσωτερική σας διακόσμηση. Επίσης, το αλουμίνιο αποτελεί οικονομικότερη λύση από το ξύλο και μπορεί να προτιμηθεί σε μεγάλους χώρους με πολλά ανοίγματα. Όπως και να’ χει, η τελική επιλογή παραμένει δική σας.

 

 

 

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΠΙΤΙΟΥ – ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στόρια

Αν περνάτε πολλές ώρες της ημέρας στο γραφείο, είτε του σπιτιού σας είτε του επαγγελματικού σας χώρου, αυτό που σίγουρα χρειάζεστε είναι απλές και λειτουργικές λύσεις σκίασης, που δεν θα στερούνται πρακτικότητας και στυλ. Το PVC αλλά και το αλουμίνιο είναι ιδανικά. Ειδικότερα στην περίπτωση του αλουμινίου, πολύ ψηλά στις προτιμήσεις βρίσκεται η inox απόχρωση σε ματ και γυαλιστερό.

 

 

 

 

 

 

 

ΜΙΚΡΟΙ ΧΩΡΟΙ

Στόρια

Όταν θέλετε να σκιάσετε μικρούς και στενούς χώρους όπως κλιμακοστάσια και μικρά καθιστικά, η επιλογή είναι συγκεκριμένη. Χρειάζεστε κάτι χρηστικό και σε λεπτή γραμμή έτσι ώστε να μεγεθύνει το χώρο, χωρίς όμως εκπτώσεις σε στυλ, κομψότητα και ποιότητα. Σε αυτές λοιπόν τις περιπτώσεις, η επιλογή δεν είναι άλλη από κλασική οριζόντια περσίδα αλουμινίου 2,5 εκατοστών.